Ring oss för info. & bokning 019-333 088
| Startsida | | Webshop | Erbjudanden | -Mer än bara paintball | Tävla med oss |
Historia
 -Företaget
 -Paintball
Prislista
Konferensdags?
Boka spel
Utmaningen
Baninformation
Bilder från banan

Speltyper
 -Capture the flag
 -Speedball
 -The bunny hunt

Vår utrustning
Kontakta oss
Karta

Öppettider
Måndag-Söndag
8.30 - 22.00Paintball har sitt ursprung i USA (som allting annat) och det första spelet någonsin genomfördes 1982. Paintballvapen, eller markörerna som de egentligen kallas som användes då var egentligen ett jordbruksredskap bestående av en koldioxiddriven luftpistol som man sköt iväg gelatinbollar innehållande färg, vilka användes till att märka träd och boskap.

Man började skjuta på varandra och snabbt insåg fler och fler hur fantastiskt rolig det var att ränna runt i skogen och skjuta på varandra. Snart arrangerades även tävlingar och leken blev en sport som spred sig utomlands. Idag finns det flera olika serier och divisioner, man räknar med att det finns ett par miljoner utövare i världen.


Allt startar med att ni samlar ihop ett gäng på minst 6 personer. Bestäm en dag och ring oss och boka (gärna så tidigt som möjligt så det finns platser kvar).

Banan som är byggd på gamla I3 marker ligger endast 4 km från stan, så det går snabbt att ta sig hit på speldagen. Väl ute på banan börjar ni med att byta om till våra cammo-overaller. När alla fått sin utrustning börjar vi med en genomgång, denna består av 2 delar. Den första är hur man spelar paintball, m.a.o regler. Andra delen är lite tyngre och handlar om säkerheten, hur man spelar paintball på ett säkert sätt. Det brukar ta ungefär 15-25 minuter från att ni kom till platsen till att första spelet har blåsts igång.

Läs mer om våra bokningsvillkor »
Man får ej plocka upp bollar från marken då dessa är använda och kan ha brott på skalet, en sådan boll orsakar eldavbrott. Bollarna kan också utsatts för väta och då de sväller fastnar dom i markören.


Paintball är en sport som det extremt sällan händer några olyckor i, det som märks mest är träningsvärk och ett och annat blåmärke. Skulle olyckan ändå vara framme så har vi alltid Första hjälpen med oss och våra domare och instruktörer är utbildade av Röda Korset i Första hjälpen, L-ABC.

Det är väldigt viktigt att alla tar till sig informationen och följer de föreskrifter som ges.

Masken som är vår enda säkerhetsutrustning kontrolleras efter varje spelning.

Alkohol försämrar omdömet och i kombination med ett vapen kan allvarliga olyckar inträffa, därför är det förbjudet att komma påverkad till en spelning. Detta är för Er säkerhet och säkerheten för våra domare och instruktörer.
Länkar |
©Copyright 2006 All Rights Reserved - Paintball Center Örebro 019-333 088                                          Webmaster